بستگی احتمال حلقوی شدن dnaی کوتاه به توالی آن

thesis
abstract

dna یک مولکول زیستی است که حاوی اطلاعات ژنتیکی هر موجود زنده می باشد. این اطلاعات به صورت ترتیب ها و توالی های خاصی از جفت بازهای تشکیل دهنده ی dna در آن ذخیره می شود (به این توالی های خاص که حاوی اطلاعات زیستی معین هستند، کد ژنتیکی گفته می شود). در سلول های موجودات زنده از قبیل انسان، مولکول dna از بیلیون ها جفت باز تشکیل شده که طولی معادل دو متر را شامل می شود و دارای قطری درحدود 2 نانومتر است. این رشته ی دراز درون سلولی با ابعاد میکرونی قرار می گیرد. قابل پیش بینی است که برای قرار گرفتن این مولکول دراز درون سلول پیچیدگی هایی وجود دارد. از طرفی پروتئین ها درون سلول برای انجام وظایف خود نیاز دارند تا با کدهای خاصی از مولکول dna برهم کنش کنند که در این فرایند dna به مقدار زیاد خم شده و تشکیل حلقه می دهد. ازاین رو مطالعه خواص خمشی dna و بررسی حلقوی شدن آن از اهمیت بسزایی برخوردار است. دانشمندان برای مطالعه ی خواص فیزیکی dna به صورت تئوری، به خصوص در طول های بلندتر از طول ایستایی dna که طولی درحدود 150bp=50nm می باشد، از مدل زنحیره کرم مانند یا همان مدل wlc استفاده می کنند. در سال 2004 طی آزمایشی کلوتیر و ویدم نشان دادند که dna های کوتاه، درحدود 100 جفت باز که معادل طول 34 نانومتر می شود، نرم تر از آن چیزی هستند که مدل wlc پیش بینی می کند. از این جهت به خاطر اهمیت خم شدن و حلقوی شدن مولکول dna، یه ویژه در طول های کوتاه، دانشمندان مدل های بسیاری را برای توجیه این نتایج ارائه دادند. ما در این پایان نامه توجه خود را بیشتر به جفت بازهای dna معطوف کرده و این مولکول را به صورت رشته ای با طول ایستایی های مختلف درنظر می گیریم و اثر این عامل را بر احتمال حلقوی شدن آن بررسی می کنیم. در طی بررسی احتمال حلقوی شدن مولکول dna از روش ماتریس تبدیل استفاده می کنیم و در نهایت برای حل انتگرال مربوط به احتمال حلقوی شدن، روش انتگرال گیری گوس کرونرود را مورد استفاده قرار می دهیم.

First 15 pages

Signup for downloading 15 first pages

Already have an account?login

similar resources

توسعه یک ابزار ساده برای پیش‌بینی احتمال اشتعال عرضی در محفظه احتراق های حلقوی مجهز به مشعل های ای-وی

پیش‌بینی اشتعال عرضی یکی از مهم‌ترین و درعین‌حال دشوارترین مراحل پیش‌بینی اشتعال در توربین‌های گازی حلقوی است. دلیل دشواری این فرایند آن است که برای پیش‌بینی این پدیده باید چند مشعل هم‌جوار مورد مطالعه قرار بگیرد. این کار، چه ازنظر تجربی و چه عددی، بسیار هزینه‌بر است. یکی از راه­کارهای مفید برای نیل به هدف فوق استفاده از روش‌های ‌تحلیلی برای پیش‌بینی اشتعال عرضی است. در این مقاله، یک روش تحلیلی...

full text

خرد شدن در نتیجه تصادم الکترونی در بخی ملکولهای دی تیو کتال حلقوی

در این مقاله در اکافت بیناب جرمی 5و8- دی تیاسپر] 3و4 [ اکتان و 5و9- دی تیاسپیرو ( 3و5) نونان مطرح شده است . خرد شدن این دو ملکول در نتیجه تصادم الکترونی در انرژی 15 الکترون ولت منجر به حذف اتیلن از حلقه گوگرد دار و در 70 الکترون ولت منجر به حذف اتیلن از هر دو حلقه الکانی و گوگرددار میباشد که مورد بحث قرار گرفته است .

full text

My Resources

Save resource for easier access later

Save to my library Already added to my library

{@ msg_add @}


document type: thesis

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان - دانشکده فیزیک

Hosted on Doprax cloud platform doprax.com

copyright © 2015-2023